Inici | www.academia.cat | contacte | Avís Legal | Català · Castellano · English
Ho sentim, aquest contingut no està disponible en l'idioma actual

Temes de Divulgació

"Distingits amics: la meva filla ha perdut el sentit del gust (no el de l'olfacte), especialment el del dolç, i el metge que ha visitat (viu a Nova York) li ha dit que probablement és un virus i que probablement li marxarà sol. Teniu vosaltres experiències semblants? Què m'aconselleu?

Moltes grĂ cies a la bestreta."

Li remeto la resposta de un membre de la nostra societat destacat durant la seva trajectoria en relaciĂł als temes de Rinologia:

“Moltes gràcies per confiar-me la pregunta que ens fa la senyora Isabel Clara Simó. La veritat es que, al llarg de quasi 42 anys de vida professional, només he tingut la oportunitat de diagnosticar, si no recordo malament, 12 casos de agèusia pura y , tal com indica la senyora, sempre varen cursat, donada l’absència especificitat total dels receptors gustatius, amb una pèrdua predominant d’un del quatre gustos fonamentals.

Si la memòria no em falla, 11 dels 12 casos varen recuperar el sentit del gust total o parcialment, però tots ells amb una sensació satisfactòria de recuperació de la qualitat de vida. Solament un cas, en que la agèusia va aparèixer desprès d’un fort procés gripal, no va recuperar res en absolut.

El tractament empíric sempre fou el mateix: corticoterarapia sistèmica i complex vitamínic B”.

Societat Catalana d’Otorinolaringologia i Patología Cervicofacial

 

 

Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Major de Can Caralleu, 1-7 (08017) Barcelona. Tel. 93.203.10.50 FAX 93.203.26.18 - scorl@academia.cat